Waar en wanneer ik mijn fiets laten graveren?

** TIJDENS DE CORONACRISIS ENKEL NA AFSPRAAK 

Gegraveerde of gelabelde fietsen zijn een stuk minder aantrekkelijk voor fietsdieven omdat er een visuele identiteit op zit. Hierdoor zijn deze fietsen moeilijker te verkopen is. Bovendien is het een stuk eenvoudiger om de rechtmatige eigenaar van de fiets terug op te sporen als een fiets na een diefstal teruggevonden wordt.

Graveren of labelen: Wat is het beste voor mijn fiets?

Bij het graveren van een fiets wordt met een graveermachine je rijksregisternummer op een zichtbare plaats in je fietskader gegraveerd. De gravure wordt extra benadrukt door een opvallende sticker. Voor de meeste "gewone" fietsen is graveren een goede optie.

Ook bij het labelen van een fiets wordt je rijksregisternummer aangebracht op een zichtbare plaats op je fietskader. Het verschil met graveren zit hem in het feit dat men nu niet rechtstreeks graveert in het kader, maar gebruik maakt van een speciaal soort sticker, die moeilijk te verwijderen is. Voor fietsen die gemaakt zijn van heel dun aluminium of voor koersfietsen is het laten labelen van je fiets interessanter dan het graveren.

Twijfel je over wat voor jouw tweewieler de beste oplossing is? Geen probleem, onze fietsgraveerders kunnen je u de juiste oplossing aanbieden!

Wanneer kan ik laten graveren of labelen? (tijdens de Corona-maatregelen: enkel NA afspraak)

Elke 1ste maandag van de maand zal er gegraveerd en gelabeld worden in het contactpunt van Berlaar (Schoolstraat 30). Je kan er terecht van 09u00 tot 12u00 en van 17u30 tot 19u30

De inwoners van Nijlen kunnen elke 3de maandag van de maand terecht in het hoofdcommissariaat (Statiestraat 11), en dit van 08u00 tot 17u00

Wat moet ik meebrengen?

Breng zeker je identiteitskaart mee én uiteraard je fiets.

Kostprijs?

Wij graveren of labelen uw fiets gratis. Bovendien krijg je van onze fietsgraveerders nog handige anti-fietsdiefstaltips en een fietspas.

OOK: registreer je fiets via Bikebank - website Bikebank (voorheen 'gevonden fietsen')

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Berlaar - Nijlen via het contactformulier of telefonisch via 03 466 16 16.